Ter inspiratie

Wij halen onze inspiratie uit dagelijkse ervaringen, artikelen, boeken en youtube filmpjes. Op deze pagina plaatsen we linken naar filmpjes en artikelen die we regelmatig gebruiken. En een selectie van boeken en modellen die wij met veel plezier aanraden.

Piano stairs

Interessant om te zien hoe een creatieve en positieve aanpak kan bijdragen aan het mobiliseren van mensen tot gewenst gedrag.

Bill Gates on expertize

Bill Gates in gesprek met zijn vader over wat hij ziet als voorwaarden die hem hebben geholpen te komen tot wat hij nu is.

Theo Jansen, The PVC man

Inspirerend filmpje over de kunstenaar Theo Jansen die tot indrukwekkende kunstwerken komt door verschillende vakgebieden met elkaar te verbinden.

IDEO shopping cart

Deze video geeft weer welke structuur een bekende product designstudio uit Californië aanhoudt om te komen tot haar innovatieve resultaten.

Where good ideas come from

Deze video geeft een goed beeld wat de randvoor- waarden zijn om tot nieuwe en innovatieve ideeën te komen. Aan de hand van animatie wordt het uitgelegd

Margaret Wheatley

Margaret Wheatley legt uit wat een verschil het kan maken in een veranderingstraject als je snapt wat de drijfveren zijn van de mensen waar het over gaat.